Google Nederland lanceert Google Backstage

Volgende week openen we een fysieke game in Amsterdam, waarmee we de aandacht blijven vestigen op privacy en aan deelnemers uitleggen hoe Google omgaat met gegevens.

Altijd al afgevraagd wat er bij Google achter de schermen gebeurt? Volgende week openen we Google Backstage: een nieuwe, interactieve game in Amsterdam.Privacy is een belangrijk, maar soms ook een erg droog onderwerp. Daarom willen we met Google Backstage in een leuke en speelse setting opnieuw aandacht vragen voor privacy. We geven hiermee een vervolg aan de Privacy Tour van afgelopen lente.


Leer over YouTube, Maps en Zoeken
Bij Google Backstage kruip je met je vrienden voor één dag in de huid van Google en help je vier fictieve gebruikers in hun dagelijks leven. In de rol van Google beveel je hen de leukste YouTube-video’s aan, wijs je ze de snelste weg op Google Maps en vind je de antwoorden op hun vragen in Google Zoeken.


Ondertussen leer je wat Google doet met je gegevens en hoe die onze producten beter maken voor jou. Aan het eind van het spel kun je de Google Privacycheck doen, waarmee je zelf bepaalt welke gegevens Google gebruikt om jouw ervaring te personaliseren.

De drie teams die de challenges in Google Backstage het beste doorstaan, maken kans op Google-producten als prijzen.


Gratis toegang voor publiek, wel inschrijven
De officiële lancering van Google Backstage is op 14 november. Een dag later, op de 15e, gaat Backstage open voor het publiek. Google Backstage zit in dé tech-hub van Nederland, TQ, aan de Singel in Amsterdam. Iedereen kan zich gratis inschrijven op onze website, waar ook meer te vinden is over onder andere de openingstijden. Google Backstage is nog tot het eind van het jaar elke dag geopend.

Google Backstage is gemaakt in samenwerking met Sherlocked, dat wereldwijd bekendstaat als één van de beste bouwers van interactieve games en ervaringen.


Blijvende aandacht voor privacy
Pim van der Feltz, Directeur, Google Nederland: "Bij Google kun je als gebruiker eenvoudig je privacyvoorkeuren opgeven door middel van de Privacycheck. Om die onder de aandacht te brengen hebben we in de eerste helft van het jaar een grote Privacy Tour gedaan, die we nu voortzetten door middel van Google Backstage: een locatie waar iedereen in een game kan ervaren hoe Google met gegevens omgaat en hoe makkelijk de Privacycheck werkt.”

Rachid Finge, Communications Manager, Google Nederland: “We merken dat er nog altijd veel vragen en soms ook misverstanden zijn over hoe Google omgaat met gegevens. Dat onderwerp staat daarom centraal in de spellen van Google Backstage, waar iedereen zelf op een leuke manier kan ervaren hoe dat in zijn werk gaat. We blijven bij Google praten over privacy en gaan door met aandacht vragen voor het onderwerp.”