Google start inschrijvingsperiode voor Community Grants 2021

Informatiebijeenkomsten voor lokale organisaties op 2 en 3 maart as.


Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van Eemshaven en Middenmeer kunnen binnenkort deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Google wil hiermee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en haar medewerkers wonen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 15 maart aanstaande. Voor geïnteresseerde organisaties vinden er op 2 en 3 maart aanstaande online informatieavonden plaats.  Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die  een directe invloed hebben op de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt in Groningen en Noord-Holland voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk. Inmiddels 23 NGO's gesteund met grants

Sinds de opening van het datacenter in Eemshaven heeft Google 23 NGO's in de regio Groningen financieel ondersteund met Community Grants, voor een totaalbedrag van ruim EUR 1 miljoen. De activiteiten van deze projecten varieerden van het ontwikkelen van educatieve spellen tot het leren over bijenteelt en het inspireren van kinderen op het vlak van wetenschap en technologie. In Noord-Holland zijn inmiddels drie projecten gesteund van de ROC Kop van Noord Holland, waarbij vaardigheidstraining voor banen op meerdere vlakken centraal staat.In 2021 zal Google voor de zesde keer een Community Grants programma organiseren. Daarmee financiert Google dit jaar projecten die zich richten op:


  • Onderwijs

  • Algemeen economisch belang

  • Overbruggen van de digitale kloof: 

  • Duurzaamheid: 

  • Gezondheid en wetenschap: 

  • Kunst en Cultuur


Meer uitleg over de categorieën en welke activiteiten hier zoal onder vallen is te vinden op de Community Grants websiteInformatiebijeenkomsten

Google organiseert openbare informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde organisaties in de gemeenschap om meer informatie te geven over de grants en om vragen te beantwoorden. Vanwege Covid zullen deze bijeenkomsten dit jaar online plaatsvinden. Graag nodigen we organisaties uit voor een van de volgende virtuele informatiebijeenkomsten:

Dinsdag, 2 maart - 19:30-20:30

Woensdag, 3 maart - 15:00-16:00


Aanmelden voor een van de informatieavonden kan via eemshaven@google.com onder vermelding van uw naam, de naam van uw organisatie en de datum waarop u deel wilt nemen. 


Geïnteresseerde organisaties kunnen op de website van de Datacenter Community Grants meer informatie vinden. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend via de website van 15 maart tot en met 30 april 2021.