Inspiratie en workshops voor ondernemende vrouwen

In politiek, wetenschap, sport, kunst en het bedrijfsleven hebben vrouwen in de loop van de geschiedenis de samenleving vooruit geholpen. In het afgelopen jaar heeft de wereld opgekeken naar baanbrekende vrouwen die de hindernissen van hun tijd overwonnen, en deden wat nog nooit eerder was gedaan. Bij elkaar genomen laten deze vrouwen en iedereen die zich vandaag de dag inzet een opmerkelijk erfgoed na voor de komende generaties. Google viert dit jaar rondom Internationale Vrouwendag deze ‘eersten van velen’; zowel geschiedenis makers als alle vrouwen die in hun voetsporen treden.




Op 8 maart aanstaande wordt overal ter wereld Internationale Vrouwendag gevierd. Wanneer vrouwen en meisjes de kans krijgen zich te ontplooien en hun volle potentieel te benutten, winnen we uiteindelijk allemaal. Daarom zet Google zich, niet alleen op Internationale Vrouwendag maar elke dag van het jaar, op verschillende manieren in om vrouwen en meisjes wereldwijd te steunen en inspireren.




Inspiratiesessies en workshops voor ondernemers

Ook in eigen land is er nog werk aan de winkel. Van alle ondernemers die er zijn, zijn er bijvoorbeeld slechts 37 procent vrouw. Google wil vrouwen stimuleren in hun economisch potentieel en helpen om in het huidige uitdagende ondernemersklimaat succesvol te zijn door kennis en ervaringen te delen en ze te helpen met producten en trainingen om de benodigde digitale vaardigheden hiervoor op te doen. Daarom organiseren we op 8 maart, in samenwerking met Women Inc., Black Ladies Talk en Shopify, een speciaal online event voor ondernemers met gratis inspiratiesessies en workshops. 


Tijdens het event, genaamd 'Bloei', draait het om het delen van kennis en uitwisselen van ervaringen. Zo vertellen succesvolle vrouwelijke ondernemers als Rahma el Houden (MAS Dienstverleners), Marielle Smit (MME Hospitality) en Emilie Sobels (#Workmode) hun persoonlijke verhaal. Deze vrouwen hebben stuk voor stuk hun sporen verdiend, maar welke pieken en dalen hebben zij doorstaan op hun weg naar succes? En wat kunnen anderen daarvan leren? Naast de inspiratiesessies zijn er ook verschillende workshops waarin deelnemers aan hun digitale vaardigheden kunnen werken en kennis op het gebied van online marketing vergaren.






Vier je prestaties op de werkplek en daarbuiten

#IamRemarkable is een wereldwijd Google-initiatief dat ernaar streeft iedereen, met name vrouwen en ondervertegenwoordigde groepen, in staat te stellen hun prestaties op de werkplek en daarbuiten te vieren. Regelmatig worden er workshops georganiseerd en tot op heden heeft #IamRemarkable 185.000 deelnemers en 800 bedrijven in meer dan 150 landen bereikt. 

Op 9 maart aanstaande organiseert Google een virtuele workshop voor vrouwen, waarin je het belang van zelfpromotie in je persoonlijke en professionele leven leert kennen. Tijdens de #IamRemarkable workshop, die in het Nederlands wordt gegeven, word je uitgerust met hulpmiddelen om deze vaardigheid te ontwikkelen en uitgenodigd om de sociale perceptie rond zelfpromotie uit te dagen. Deze workshop van 90 minuten is voor iedereen gratis toegankelijk, inschrijven kan op de #IamRemarkable website. Mocht de workshop vol zijn, geen nood, nieuwe data worden regelmatig toegevoegd. 




Bedrijven geleid door vrouwen

Google biedt vele mogelijkheden om je online zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten. Zo is het sinds twee jaar ook mogelijk om aan te geven of een bedrijf is opgericht of wordt geleid door vrouwen. In Google Mijn Bedrijf kunnen ondernemers kenmerken aanvinken die worden weergegeven bij hun Google-vermelding op Maps of Zoeken. Je kent ze wel: labels als 'afhalen mogelijk', 'bezorging' of 'gezinsvriendelijk'. Bedrijven kunnen zich op deze manier ook presenteren als 'geleid door vrouwen'. In Nederland hebben duizenden bedrijven dit in Google Mijn Bedrijf al aangegeven. Zo is het voor iedereen, waar ook ter wereld, makkelijker om vrouwelijke ondernemers te vinden en te steunen. Niet alleen op Internationale Vrouwendag, maar elke dag van het jaar. 



Gepost door: Cindy Penders, communicatiemanager Google Nederland