Bereid je voor op de Olympische Spelen van Tokio 2020 met Google en YouTubeOver een paar uur zullen de beste atleten ter wereld in Tokio bijeenkomen op ’s werelds grootste podium. Terwijl iedereen op de grond zich voorbereidt voor de wedstrijden maken wij ons ook op voor de Spelen. Hier zijn zes manieren waarop Google je in staat stelt om alle actie tijdens de Olympische Spelen in Tokio op de voet te volgen:


1. Blijf zonder te zweten op de hoogte via Google Zoeken

Als je zoekt op ‘Olympische Spelen’, krijg je de laatste informatie te zien over je favoriete evenementen, sporten en spelers. Je kunt zelfs zien hoe Nederland ervoor staat in de strijd om de gouden plak. Ben je niet in de gelegenheid om de Spelen live te volgen? Geen probleem! Je kunt een dagelijkse video samenvatting bekijken en het belangrijkste nieuws rond de Olympische Spelen raadplegen. En als je een data fanaat bent, moet je zeker onze Trends-pagina bezoeken. Die staat namelijk bol van toffe zoekstatistieken voor je favoriete sporten.


2. Neem een time-out met de Doodle Champion Island Games

Doe mee aan de actie met onze grootste interactieve Doodle-game ooit. Dit spel hebben we in samenwerking met de Japanse animatiestudio STUDIO 4°C ontwikkeld. Klik op de Doodle om de wereld van het spel te betreden en het op te nemen tegen de huidige kampioenen in skateboarden, rugby, klimmen en meer - allemaal in retro 16-bits stijl. Tijdens je omzwervingen door Doodle Champion Island zul je op tal van verrassingen en uitdagingen stuiten.3. Vind officiële hoogtepunten en meer op YouTube en Google TV

Vanaf 23 juli kun je live evenementen, clips en hoogtepunten volgen via de YouTube-kanalen van officiële Olympische Spelen zenders zoals Eurosport en NOS Sport. En er valt nog veel meer te zien op het officiële kanaal van de Olympische Spelen op YouTube. In aanloop naar de openingsceremonie zijn onder meer de nieuwe YouTube Originals-series "Strive," "How To Olympics" en "Break the Record" en de documentaire "World Debut" gepubliceerd.


Als je gebruiker bent van Google TV tref je op het tabblad ‘For you’ een speciale pagina voor de Olympische Spelen aan. Die biedt toegang tot apps van officiële zenders. Je kunt er ook live streams volgen, gemiste evenemente terugzien of je laten inspireren door alles van populaire sport films tot sportprogramma’s en video’s over Japan.


4. Laat Google Assistant het voorbereidende werk voor je doen

Wil je weten wie er als winnaar uit de bus is gekomen of leef je mee met de atleten van een specifiek land? Zeg dan bijvoorbeeld: “Hé Google, hoeveel medailles heeft Nederland tijdens de Olympische Spelen behaald?” Of simpelweg: “Hé Google, vertel me iets over de Olympische Spelen.” Of je nu je telefoon, speaker, televisie of een ander ondersteund apparaat gebruikt, Google Assistant kan je van alle relevante informatie voorzien.


5. Blijf geïnformeerd met Google Play apps

Mis geen moment van de Spelen: download onze verzameling apps, waaronder de officiële app van de Olympische Spelen, apps van officiële zenders, nieuwsorganisaties en social media en allerlei andere apps die in het teken staan van sport, games en fitness.


6. Verken Japan met Street View, Google Arts & Culture en Google Translate

Kun je de Olympische Spelen niet fysiek bijwonen? Niet getreurd! Google Street View biedt je de mogelijkheid om een virtuele rondreis door Japan te maken. Je kunt een bezoek brengen aan besneeuwde bergtoppen, glinsterende grottenstelsels en Japanse steden die bol staan van de geschiedenis en cultuur, zonder je luie stoel te verlaten. Of wat dacht je van een verkenning van de traditionele ambachten en de overheerlijke cuisine van Japan? Foodies zullen Umami Land zonder meer op waarde weten te schatten. En misschien inspireert dit alles je om een paar woordjes Japans te leren. Daarvoor kun je weer een beroep doen op Google Translate.


We wensen alle sporters veel succes. Laat de Spelen beginnen!


Gepost door: Cindy Penders, communicatiemanager Google Nederland