Tentoonstelling ‘50 jaar’ nu ook via Google Street View te bezoeken

De tentoonstelling ‘50 jaar’ die tot en met 14 mei in het Koninklijk Paleis Amsterdam te bezichtigen is, kan nu ook bezocht worden via Google Street View. Hierdoor kan iedereen wereldwijd de uiteenlopende selectie van objecten bekijken over het leven in Nederland in de afgelopen 50 jaar.Met Street View lopen door het Paleis
Het was al mogelijk om door het Koninklijk Paleis op de Dam te wandelen met Street View, maar nu kunnen geïnteresseerden ook de bijzondere tentoonstelling bezoeken. Met een speciale camera zijn de vitrines waarin de bijzondere objecten staan en de expositieruimte zelf in 360 graden vastgelegd. De tentoonstelling is direct via Google Maps, maar ook via de Google Arts & Culture pagina’s van het Koninklijk Paleis te benaderen.
Tentoonstelling ‘50 jaar’
Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander is in het Koninklijk Paleis in Amsterdam een uiteenlopende selectie van objecten te zien, die het leven in Nederland in de afgelopen 50 jaar in beeld brengen. Deze zijn beschikbaar gesteld door verschillende bruikleengevers en enkele door de Koning zelf. Enkele objecten die in de collectie zijn opgenomen zijn de trouwkleding van het Koninklijk Paar, Meneer de Uil, de wieg van toenmalig Prins Willem-Alexander en het ruiterpak van Anky van Grunsven en het zadel van Bonfire.   Cultureel erfgoed binnen handbereik
Het Google Cultural Institute en zijn partners brengen ‘s werelds cultureel erfgoed binnen handbereik van alle internetgebruikers en maken tools waarmee de cultuursector meer van zijn geschiedenis online kan plaatsen. In Nederland werkt het Google Cultural Institute samen met 23 partners, waaronder het Koninklijk Paleis Amsterdam.
Met behulp van Google Street View kunnen gebruikers bezienswaardigheden en natuurwonderen zien of binnenkijken bij onder meer musea, stadions en restaurants. Onlangs voegde Google in Nederland onder meer Paleis Noordeinde, Nationaal Opera en Ballet en het ongerepte natuurgebied Griend toe aan de Street View collectie. Eerder werd al de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch in beeld gebracht.


Gepost door: Cindy Penders, Communication Lead Google Benelux