Stroom van grootste zonnepark naar datacenter Google

27 Gigawattuur aan groene stroom naar datacenter in Eemshaven
Het Google datacenter in Eemshaven zal in de toekomst niet alleen op windenergie, maar ook op zonne-energie gaan draaien. Vandaag hebben we bekendgemaakt dat we voor een periode van tien jaar alle groene stroom inkopen die door Sunport Delfzijl, het grootste zonne-energiepark van Nederland, wordt opgewekt. De overeenkomst met Eneco is onze vierde investering in duurzame energie in Nederland en de tweede overeenkomst tussen Eneco en Google.
Bron: Eemsdeltadrones

Datacenter draait sinds dag 1 op duurzame energie
We zijn er trots op dat ons datacenter in de Eemshaven dankzij onze overeenkomsten met Nederlandse toeleveranciers sinds de eerste dag op duurzame energie draait. We zijn verheugd dat we, na de overeenkomst met Eneco voor de afname van de energie van WindPark Delfzijl en de afgesloten overeenkomsten met de windparken Krammer en Bouwdokken, nu ook zonne-energie kunnen inzetten. Wereldwijd zijn we al de levering van 2,7 GW aan groene stroom overeengekomen, waarmee we ‘s werelds grootste zakelijke inkoper zijn van duurzame energie.
Lokale duurzame bronnen
Overeenkomsten zoals deze geven bedrijven zoals Eneco de economische zekerheid om te investeren in nieuwe duurzame energiecapaciteit. Bram Poeth, directeur van Eneco Zakelijk ziet ook een sterk toenemende vraag naar duurzame energie. “We zijn trots dat wij dat mede mogelijk kunnen maken. Het sluit naadloos aan bij ons streven om onze klanten direct te koppelen aan lokale duurzame bronnen.”
Sunport: 30 hectare zonnepanelen
Sunport is ontwikkeld en gebouwd door het Duitse energieconcern Wirsol. Het zonnepark in Delfzijl omvat ongeveer 123.000 zonnepanelen op 30 hectare grond (gelijk aan zo’n 65 voetbalvelden) en levert naar verwachting ongeveer 27 gigawattuur aan groene stroom. Zowel het datacenter als het zonnepark liggen op het terrein van Groningen Seaports in het Delfzijlse havengebied.

Meer informatie over onze investeringen in en gebruik van duurzame energie: http://www.google.com/green/energy/

Gepost door: Cindy Penders, Communicatiemanager Google Benelux