Posts

Posts uit augustus, 2016 tonen

Interactieve tentoonstelling over YouTube bij Instituut voor Beeld en Geluid

Je favoriete YouTube creator ontmoeten? Of leren hoe je zelf nog betere video’s kunt maken? Dit kan binnenkort bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Van 7 oktober 2016 tot 9 juli 2017 vindt in Hilversum de tentoonstelling Let’s YouTube plaats, waarbij bezoekers YouTube kunnen ontdekken. Tijdens de eerste themamaand Your Life staan vloggen en het delen van je leven op YouTube centraal. YouTubers Giovanni (Gio), Melanie (La Melanie) en hun ouders Louise en Marcel Latooy (De Latooys) selecteren als gastcurators de beste YouTube-video’s in de tentoonstelling en komen op bezoek voor meet and greets.

222381 poster groep rgb v3 plain 01 030fa4 large 1471875666

Impact van YouTube

Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer men maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content produceren en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn voor Beeld en Geluid de aanleiding voor de tentoonstelling Let’s YouTube.
In Let’s YouTube gaan bezoekers zelf aan de slag: ze testen hun kennis en inzicht over YouTube om punten te scoren waarmee ze de YouTube Rooms kunnen openen. In de Rooms stappen ze in de schoenen van de creators door een video te maken en te uploaden naar de Upload Bar. Daar is de zelf gemaakte video en die van andere bezoekers op een groot scherm terug te zien.
Ook belicht de tentoonstelling de snelle ontwikkeling van YouTube in het veranderende medialandschap en de opkomst van de creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer.

Maandelijks thema

Elke maand wisselt het thema van Let’s YouTube. Na Your Life komen thema’s als gaming, beauty, muziek en journalistiek in de volgende acht maanden aan bod. Ieder thema heeft zijn eigen ambassadeur: een YouTuber of ander bekend persoon, die zijn of haar visie op het thema toont door video’s in een gedeelte van de tentoonstelling te selecteren.Rond de thema’s organiseert Beeld en Geluid evenementen, zoals masterclasses, workshops en meet and greets met bekende YouTubers.

Let’s YouTube your life

Voor het eerste thema Your Life zijn Giovanni, Melanie, Louise en Marcel Latooy de ambassadeurs. Zij publiceren op hun kanalen dagelijks tot wekelijks video’s over hun belevenissen, doen Q&A’s en challenges en weten als geen ander hoe het is om je leven online te delen. De video’s op hun kanalen zijn in totaal al bijna 110 miljoen keer bekeken. Bezoekers aan de tentoonstelling krijgen de kans om met ze op de foto te gaan, een handtekening te vragen en misschien zelfs een shoutout te geven in een vlog van de Creators. Ook organiseert YouTube tijdens de eerste maand een masterclass waarin de 10 basisprincipes van succesvolle creators uit de doeken worden gedaan en deelt BNN-presentator en YouTuber Gwen van Poorten tips en tricks voor het presenteren van je eigen video’s.

Het actuele programma en meer informatie zal beschikbaar zijn op beeldengeluid.nl/letsyoutube. De tentoonstelling is te bezoeken van vrijdag 7 oktober tot en met zondag 9 juli 2017.

Let’s YouTube!

Gepost door: Leona Farquharson, Country Manager YouTube Benelux

Google Duo: een eenvoudige app voor één-op-één videogesprekken

Videogesprekken vormen het beste alternatief voor gesprekken in levende lijve. Maar helaas gaan ze vaak gepaard met een frustrerende of complexe gebruikservaring. Je zou je eigenlijk geen zorgen moeten maken of je wel een verbinding krijgt, of dat je vriend(in) een ander type apparaat gebruikt. Geen wonder dat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bijna de helft van alle volwassenen geen videogesprekken voert via hun mobiele telefoon1.

Vandaag lanceren we Google Duo, een gebruiksvriendelijke app voor één-op-één videogesprekken voor Android en iOS. Duo maakt een einde aan de complexiteit rond videogesprekken. Je kunt samen het moment delen, waar je je ook maar bevindt.
duo-PR-launch-screens_0003_screen-4.png
Google Duo werkt op Android en iOS. Het enige dat je nodig hebt, is een telefoonnummer.
Een eenvoudige interface
Duo kenmerkt zich van begin tot eind door eenvoud. Het enige dat je nodig hebt om aan de slag te gaan, is je telefoonnummer. Na het opgeven daarvan kun je snel iedereen in je lijst met contactpersonen bereiken. Voor Duo is geen speciale account nodig. Je kunt je met een paar simpele tikken aanmelden en direct met een videogesprek beginnen.
Snel en betrouwbaar
We weten allemaal hoe het voelt wanneer je een gesprek wilt voeren, maar geen verbinding kunt krijgen, of wanneer de beelden beginnen te haperen. We hebben Duo daarom ontwikkeld met het oog op snelheid en stabiliteit. Videogesprekken worden snel verbonden en functioneren ook optimaal via tragere netwerken. Duo past de gesprekskwaliteit aan de veranderende netwerkomstandigheden aan, zodat je ook verbonden blijft als er sprake is van beperkte bandbreedte. De app past op elegante wijze de resolutie aan om gesprekken soepel te laten verlopen. Als je onderweg een videogesprek voert, zal Duo automatisch overschakelen tussen draadloze en mobiele gegevens, zonder dat je gesprek wordt onderbroken. Dat betekent dat je thuis een gesprek kunt beginnen en het probleemloos kunt voortzetten wanneer je de deur uitgaat.



Knock Knock: live video van beller voordat je gesprek aanneemt
We hebben Duo voorzien van een warm en toegankelijk ontwerp dat louter is gericht op jou en de persoon die je belt. Om ervoor te zorgen dat videogesprekken aanvoelen als een uitnodiging in plaats van een onderbreking, hebben we een speciale functie aan Duo toegevoegd genaamd Knock Knock. Deze functie toont je een live video van de beller voordat je het gesprek aanneemt. Zo krijg je een idee van wat de beller in de zin heeft en waarom die wil chatten. Knock Knock maakt videogesprekken nog spontaner en aantrekkelijker en verbindt je met de beller nog voordat je een gesprek aanneemt.
OOGL1168000H_Google_Apps_Duo_Campaign_Birthday_Knock_Knock_PR_08_unslated (1).gif

De functie Knock Knock van Duo laat je zien wie er belt voordat je een gesprek aanneemt.
Privacy en beveiliging stonden centraal tijdens de ontwikkeling van Duo. Alle gesprekken die via de app verlopen, worden van begin tot eind versleuteld.
We beginnen vandaag met de uitrol van Duo voor Android en iOS. De app zal de komende dagen op wereldwijde schaal live gaan.
Gepost door Justin Uberti, principal software engineer.



(1) Google YouGov Survey, juli 2016, Verenigde Staten. De steekproef omvatte internetgebruikers van 18 jaar en ouder, n=1.058.

Wees wie je bent. Hou van wie je wilt. #prideforeveryone

Iedereen heeft het fundamentele recht om uit te drukken wie ze zijn, maar al te vaak zien we haat en geweld tegen mensen die op vreedzame en liefdevolle wijze geluk nastreven. Het is in meer dan 70 landen een misdaad om homoseksueel te zijn. Zelfs in landen waarin iedereen wettelijk gelijk is, krijgen velen uit de LGBT-gemeenschap te maken met discriminatie of geweld als ze laten zien wie ze zijn.

Google's missie is altijd geweest om informatie voor iedereen toegankelijk te maken. En binnen die missie ligt de overtuiging dat hoe meer kennis we hebben, hoe meer tolerant en respectvol de wereld uiteindelijk zal zijn.
Tijdens de Europride en de Amsterdam Gay Pride gaan degenen die toegang hebben tot levendige LGBT gemeenschappen de straat op om de vrijheid te vieren om te leven en lief te hebben.

Specifiek voor de Nederlandse Pride kunnen bezoekers en deelnemers de dag voor en tijdens de Canal Pride in de app Google Maps de route raadplegen (in regenboogkleuren) en een mooi plekje uitzoeken om van de parade te genieten.
Ook Google is present tijdens de Canal Pride met een eigen boot. Wij zullen ons commitment tonen met een #prideforeveryone boot, waarop we met zo’n 70 Googlers, bekende Nederlandse YouTubers Furtjuh en Beautygloss (Mascha Feoktisova)  en een interactieve Kiss Cam liefde en diversiteit zullen vieren.

Om de Europride en Amsterdam Gay Pride te vieren heeft Google enkele bijzondere ‘easter eggs’ ingebouwd in haar producten, waarmee je onder meer kleur kunt geven aan je Google Search Pagina (door gerelateerde zoektermen in te vullen zoals “gay pride” en “homohuwelijk”), Hangouts (door “happy pride” te typen), Gmail, Calendar, Drive, Sheets and Docs.  
Ter ere van Pride hebben we #prideforeveryone - een virtuele Pride ervaring die iedereen kan meemaken - geintroduceerd. De afgelopen weken hebben Googlers uit 25 landen aan hun lokale Pride parades deelgenomen en het werkelijk mondiale gezicht van de LGBT gemeenschap gedocumenteerd in 360 graden. Deze VR montage, beschikbaar via YouTube 360 en Google CardBoard, is het resultaat.

Een 360-camera wordt verankerd op een wagen in de São Paulo Pride parade. De transgender vlag en een menigte van meer dan 2 miljoen mensen is zichtbaar in de achtergrond.
Of het nu gaat om ons uit te spreken tegen discriminatie in de sport of een van de eerste bedrijven in de VS te zijn dat een volledige zorgdekking biedt voor transgender werknemers, we hebben altijd laten zien dat we een sterke band hebben met de LGBT gemeenschap.
We vormen samen een parade: voor gelijkheid, voor het recht om te houden van wie jij wilt en voor liefdevolle gezinnen in alle soorten en maten. Want willen zijn wie je bent, kent geen grenzen.
Wij geloven in #prideforeveryone.

Geplaatst door Cindy Penders, Hoofd Communicatie Google Nederland

Bloedsnel mobiel het nieuws lezen via Google Zoeken

Informatie snel toegankelijk maken zit in Google’s dna. Op het mobiele web is daar nog veel winst te behalen, zeker als het om snelheid gaat. Op mobiele apparaten is snelheid extreem belangrijk: uit onderzoek blijkt dat mobiele gebruikers weg surfen als een pagina niet binnen drie seconden wordt geladen. Daarmee is een trage site niet alleen vervelend voor bezoekers, maar ook voor uitgevers, die kansen mislopen hun content te tonen.

Precies om die reden zijn we afgelopen oktober, samen met anderen in de techwereld, een opensource-initiatief gestart om het laden van mobiele pagina’s veel sneller te maken. Het project heet Accelerated Mobile Pages (vaak afgekort tot AMP). Pagina’s die met AMP zijn gemaakt laden zo’n 4x sneller en gebruiken 10x minder data dan pagina’s die geen AMP gebruiken. In veel gevallen verschijnen AMP-pagina’s zelfs zonder enige wachttijd.

AMP is al een tijdje in gebruik in de VS en een aantal Europese landen. Vanaf vandaag zet ook een aantal Nederlandse uitgevers AMP in. Onder meer De Persgroep, Sanoma en de regionale publieke omroepen doen mee. Binnenkort volgen er meer.

Als je vanaf een mobiel apparaat via Google zoekt naar nieuws over de Amerikaanse verkiezingen of de spelen in Rio, is er een kans dat je een carrousel ziet met daarin artikelen van onder meer Nu.nl en de Volkskrant met de vermelding ‘AMP’. Als je zulke artikelen opent, verschijnen die veel sneller op je scherm dan je gewend bent. Ook kun je daarna makkelijk swipend naar een vorig of volgend artikel uit de caroussel, zonder eerst terug te moeten naar de zoekresultaten.

Dat AMP niet alleen fijn is voor bezoekers, maar ook voor uitgevers, blijkt uit cijfers van The Washington Post, die als één van de eersten AMP hebben ingezet. Ze zagen een afname van 88% in laadtijd, terwijl het aantal terugkerende mobiele zoekgebruikers met 23% toenam.

wapo-case-study


Ontwikkelaars die ook gebruik willen maken van AMP, kunnen een kijkje nemen op de website van het AMP-opensourceproject.

Rachid Finge, Google Nederland





Laat Google je gids zijn in Rio

De moderne Olympische Spelen vormen al sinds 1896 een beslissend moment voor atleten en fans. Volgende week zal de fakkel branden in Rio de Janeiro, waar duizenden sporters bij elkaar zullen komen om hun land te vertegenwoordigen, met de wereld als hun publiek.

Tijdens de Spelen zetten we verschillende van onze producten en diensten in om mensen over de hele wereld te laten genieten van de Spelen:  
  • Ontdek het wedstrijdschema, de medaillespiegel, real-time resultaten en trending atleten op Google Search
  • Blijf op de hoogte van de laatste zoektrends uit de hele wereld
  • Ontdek Rio en de Olympische locaties in Google Maps

Als je via Google Search zoekt op "Olympische Spelen" of soortgelijke zoektermen, worden uitgebreide  zoekresultaten weergegeven zodat je  informatie krijgt over een bepaald land, sport, gebeurtenis of zelfs een atleet.
Pro tip: als je zoekt met de Google-app voor Android en iOS, zie je ook een optie om automatische updates te krijgen over de informatie die je tijdens de Spelen wilt bijhouden, zodat je  niets hoeft te missen.

Olympics_EMEA-Nthrlnds.png

YouTube heeft 15 top creators naar de Spelen gestuurd, die je via mobiele livestreams de sfeer in Rio laten proeven tijdens de Spelen.

Met Street View in Google Maps kan iedereen genieten van de magie van Rio de Janeiro. Ook al zit je zelf aan de andere kant van de wereld, dan kun je toch de adembenemende schoonheid van Brazilie en de plaatsen verkennen waar getalenteerde atleten geschiedenis schrijven verkennen.

Google Trekker operator vangt 360-graden beelden vanuit Rio's Olympic Park
Tijdens deze Olympische Zomerspelen staan ons grote triomfen, overwinningen en prachtige verrassingen te wachten. Dit is slechts een voorproefje van wat komen gaat; en we hopen dat Google daarbij je gids mag zijn.


Gepost door Jonathan Livni, Product Manager